Rakentava kritiikki – miten opin vastaanottamaan?

Muutoksen tekeminen liiketoiminnassakin on inhimillistä! Yksilöt ajattelevat, tuntevat ja tekevät…myös virheitä. Niistä oppii ja ne voi korjata! Kuinka hyvin osaamme vastaanottaa rakentavaa kritiikkiä?

Alustukseksi kannattaa lukea oheinen Nicole Lindsay’n kirjoittama artikkeli How to Take Constructive Criticism Like a Champ?

Miksi negatiivinen palaute tuntuu pahalta, mutta pitäisi hyväksyä?

Epäonnistuminen on ihmiselle luontaisesti vastenmielistä. Ja vielä ikävämpää on kuulla siitä toisilta, vaikka kritiikki olisikin täysin oikeutettua.  Hassua kyllä, reagoimme siihen usein vihamielisesti – kuin alkuihminen petoeläimiin tai muukalaisiin!  Usein ”ammumme” viestintuojan!

Heikkouksien tunnistaminen ja tunnustaminen on ainoa oikea lähtökohta kehityskohteiden löytämiselle.

Nicole Lindsay’n kuuden askeleen ohjelma

Nicole esittää artikkelissa hauskasti kuusi askelta, jotka pitäisi ottaa joka kerta, kun palautetta annetaan, tulipa se esimieheltä tai muilta työntekijöiltä.  Ohessa omat yhteenvetoni:

Pysäytä ensireaktiosi! Vedä henkeä! Saat aikaa miettiä, miten edetään.

Muista, että rakentava ja aiheellinen palaute on aina välttämätöntä kehitykselle! Se on hyödyllistä yrityksellesi ja myös SINULLE  henkilökohtaisesti.

Keskity kuuntelemaan ja ymmärtämään!  Tärkeintä tässä vaiheessa on ymmärtää oikein, mitä palaute sisältää.  Älä kiistä tai puolustaudu.

Seuraavaksi sano KIITOS!  Tämä saattaa tuntua vaikealta! Sinun ei tarvitse olla edelleenkään kaikesta samaa mieltä, mutta varsinkin negatiivisen palautteen antaja ansaitsee aina kiitoksen!

Siirry palautteen tarkempaan käsittelyyn. Älä antaudu väittelyyn, mutta tuo esiin oma näkökulmasi, myönnä virheet, joista olet samaa mieltä, tarkastele olosuhteita, joissa epäonnistuminen tapahtui yms.

Viimeiseksi ehdota seurantakeskustelua!  Tähän mennessä olette keskustelleet palautteen sisällöstä, asia on ymmärretty ja varmasti keinoja ”tehdä toisin” on löydetty.  Palautteen antaja arvostaa sitä, että saatuaan vaikean palautteen kerrotuksi tulee kutsutuksi seurantakeskusteluun.  Tällä eleellä kerrot hänelle:  ”Kiitos vielä kerran, palataan asiaan viikon kuluttua, meille kummallekin herää varmasti lisäideoita!

Ei ole helppoa, mutta täysin toteuttamiskelpoista!