Minustako konsulttiyrittäjä?

Oheisessa artikkelissa listaan muutamia omia havaintojani konsultiksi ja yrittäjäksi ryhtymisestä.

Havainnot kumpuavat yhtä hyvin onnistumisista kuin virheistäkin. Kaikki kokemukset eivät ole omiani, vaan muiden kollegojen kanssa jaettuja.

1. Älä jää menneisyyden vangiksi

Useimmilla konsultiksi ryhtyvillä on takanaan vuosien tai vuosikymmenten ura työsuhteessa eri yrityksissä, asiantuntija- tai johtotehtävissä. Harva ryhtyy konsultiksi heti koulun penkiltä, yrittäjäksi kylläkin. Kokemusta on karttunut muutamilta toimialoilta tai työnantajilta, joissain tapauksissa vain yhdeltä. Vaikka olisit tehnyt kuinka menestyksekkään uran merkittävissä tehtävissä ja korkean brändin yrityksissä, on sinulle syntynyt osaamista rajatussa ympäristössä ja kulttuurissa sekä tietyissä olosuhteissa. Valitettavan usea ex-nokialainen on todennut tämän. Kokemuksesi eivät kenties nauti odottamaasi arvostusta uusilla asiakkailla. Joudut haastamaan itsesi osaamisestasi joka päivä. Edellä lausumaani ei pidä tulkita niin, ettei kokemuksia tule hyödyntää tai jakaa. Useat asiakkaat arvostavat sitä, mutta viisas konsultti antaa asiakkaan poimia kultajyvät historiasta; pyörää ei todellakaan kannata keksiä uudestaan tai lyödä päätään samaan Karjalan mäntyyn.

2. Nöyrästi markkinoimaan ja myymään!

Tämä on useimmille uusille yrittäjille haasteellinen paikka! Varsinkin, jos olet työskennellyt yrityksissä, joissa joku toinen on myynyt sen projektin tai työtehtävän, jossa työskentelet. Sisäisissä asiakkuuksissa et joudu joka päivä myymään ja vakuuttaman osaamistasi. Yrityksissä tiedetään, kuka on asiantuntija missäkin, ja parhaimmillaan saat tehdä työtä, jossa olet hyvä ja kotonasi. Yrittäjäksi ryhtymisessä entisen työnantajasi brändi on muisto vain! Joudut brändäämään yrityksesi uudestaan. Joitakin asiakkaita ärsyttää, jos pyrit ratsastamaan vanhalla brändillä tyyliin ”me Nokiassa”…. Varaudu runsaaseen henkilökohtaiseen markkinointiin ja myyntiin. Jos olet asiantuntijakonsultti, kaikki lisäarvo tulee sinusta itsestäsi ja asiakas haluaa arvioida sitä ennen ostopäätöstä. Verkkosivut tai some eivät yksinään tuo yhtään kauppaa. Jos lähestyt prospektia puhelimitse, joudut tekemään 10 soittoyritystä, joista 3 menee läpi ja onnistuessasi yhdestä lähtee liikkeelle myyntiprojekti. Kun sattuu ns.”rainy day”, on huumori vähissä. Tyytyväiset asiakkaat ovat parhaita suosittelijoita!

3. Hyödynnä verkostoja!

Verkostot ovat kullan kalliita! Jos sinulla on jo pitkä ura takanasi, verkostoja on syntynyt, mikäli olet ollut urallasi aktiivinen ja yhteisöllinen kollega.

Verkostoja ovat tyypillisesti opiskelukaverit, ystävät, entiset asiakkaat, työkaverit ja yhteistyökumppanit. Heille sinun ei tarvitse ”myydä itseäsi”. He tietävät, mitä osaat, ja suosittelevat sinua sen perusteella.

Myös ammatillisesti yhteenkuuluvia verkostoja on olemassa; osa niistä on verkostoyrityksiä tai löyhiä keskustelufoorumeja. Katso ja kokeile, onko niistä hyötyä. Yksinäisyys on yrittäjyydessä piilevä riski, joka kannattaa tiedostaa.

Oikein hyödynnettynä ammatillisesta some-aktiviteetista on paljon hyötyä. Esim. LinkedIn:in kautta on löytyy hyviä kontakteja, joista syntyy konsultointitoimeksiantoja (tästä itselläni kokemus!).

4. Uusiudu!

Konsultiksi ryhtyvän pahin sudenkuoppa on kuvitella, että vanhoilla tiedoilla ja taidoilla pärjätään. Mennään ns. ”ns. vanhoilla höyryillä”. Asiakkaita toki kiinnostaa, että jaat hiljaista tietoa ja kokemuksia työurasi varrelta, mutta se ei korvaa uusien toimintamallien, työkalujen ja tekniikoiden tarvetta. Jos konsultointialueesi liittyy esim. strategian, liiketoimintamallien, LEAN- johtamisen tai asiakkuuksien johtamisen teemoihin, on viimeisen kahden vuoden aikana tullut valtavasti uusia lähestymistapoja. Vaikka niille löytyy oman alueensa asiantuntijahuippuja, täytyy sinun olla vähintäänkin tietoinen uusista konsepteista ja tuoda asiakkaalle vaihtoehtoja. Tällaisiin teemoihin kuuluu esim. digitaalinen markkinointi, asiakaskokemuksen johtaminen digitalisoituvassa ympäristössä. Itse olen todennut, että kolmen vuoden konsulttiurani aikana olen opiskellut enemmän kuin koko aiemman työurani aikana! Silloin ei koskaan kerennyt!

5. Kiinnostaako aihe enemmän?  Jaa omia havaintojasi!

Jos ajatukseni herättivät haluja kommentoida, haastaa tai tuoda uusia näkökulmia,  kommentoi! Olen mielelläni käytettävissäsi myös kahdenkeskisiin keskusteluihin aiheesta!

Anna palautetta!