Miksi kuntauudistus etenee hitaasti?

Viime lokakuussa pohdiskelin blogissani kuntauudistusta ja siinä keskeistä prosessien kehittämistarvetta.  Sen tulisi olla yhtenäistävää ja yksinkertaistavaa.  Ovatko asiat edenneet?

http://www.pinkprocess.com/kuntauudistus-ja-prosessit/

Voi Suomen hallitus -parkaa kestävyysvajeen kuilussa!

Hallitus on saanut paljon kuraa niskoilleen sekä kuntauudistukseen että SoTe-ratkaisuun liittyen.
Mikään ei tunnu kelpaavan ainakaan oppositiolle, eikä hallituksen riveissäkään ole ollut yksimielisyyttä.  Yhä uudestaan kyseenalaistetaan sitä, miten kuntien lukumäärän vähentäminen tai ehdotetut SoTe-ratkaisut helpottavat kestävyysvajetta.  Tältä osin hallitus on ajautunut ainakin kahteen jo J. Kotterin manifestoimaan muutosjohtamisen virheeseen: ei selvitetä muutoksen välttämättömyyttä eikä tavoitetta selkeästi ja ymmärrettävästi.  Kestävyysvaje – mitä se tarkoittaa?  Kansalle pitää selvittää syy-yhteydet kunta- ja SoTe-muutosten ja kestävyysvajeen välillä. Tällä hetkellä SoTe-ehdotukset ja niihin liittyvät kuntarakenteen uudistukset ovat lausunnolla kunnissa.

Mitä mieltä ollaan kunnissa ja niiden edunvalvojalla Kuntaliitossa?

http://www.kunnat.net/fi/palvelualueet/kuntauudistus/Sivut/default.aspx

Kuntaliiton sivuilla on paljon aineistoa aiheeseen liittyen.  Ohessa suora lainaus otsikosta Kuntauudistus:

Keskeistä on tarkastella kuntarakennetta ja kuntaperusteista palvelujärjestelmää kokonaisuutena, asukkaiden ja palveluiden toimivuuden näkökulmasta – ei sektorikohtaisen osaoptimoinnin kautta. Tärkeää on yhdistää valtakunnallinen, alueellinen sekä paikallinen näkökulma ja vuorovaikutus, jotta uudistuminen onnistuu.   

Muutoksen johtaminen on erityinen haaste kuntauudistuksen toimeenpanossa. Uudistusprosessia suunniteltaessa on tärkeää varmistaa strategisten muutosten aikaansaaminen, mikä edellyttää hyvää informaatio-ohjausta ja selkeitä näyttöjä muutosten hyödyllisyydestä pitkällä aikavälillä. Erityisen tärkeää on seuranta ja arviointi sekä niihin liittyvien työkalujen käyttö muutosprosesseissa.

Prosessien yhtenäistäminen ja yksinkertaistaminen kannattaa aina

Kuten mainitsin blogissani jo vuosi sitten, prosessien yhtenäistäminen kannattaa aina! Kansalaisten peruspalvelut (terveydenhuolto, koulutus, lasten päivähoito, vammaisten ja vanhusten palvelut) eivät voi olla erilaisia alueellisesti tai kuntakohtaisesti!  Riippumatta siitä, millaisia hallintoratkaisuja tehdään, prosessien yhtenäistämisestä voidaan aloittaa välittömästi, jos vain yhteinen tahtotila löytyy.  Pelkään pahoin, että osa viivytyksestä johtuu juuri tästä ja mainitaan myös Kuntaliiton painotuksessa muutosjohtamisen tärkeydestä.

Meidän roolimme?

Me kokeneet prosessinkehittäjäkonkarit voimme auttaa edellä mainituissa haasteissa. Itselläni on yrityselämän taustaa, mutta uskallan väittää, että me  bisneselämän puolella muutosta tehneet saatamme olla hyviä haastajia ja ns. ”tyhmien kysymysten” tekijöitä.  Osaajia löytyy osoitteesta Wiltrain Oy.

Kerro mitä mieltä sinä olet?