Kehitätkö itseäsi?

Mediassa on ollut viime viikkoina useita artikkeleita ja keskusteluja koulutuksesta. Useita tilastoja on esitetty tukemaan väitettä, että koulutus hylkii työttömyyttä ja pidentää työuria.

Tärkeää on varmistaa nuorten riittävä kouluttautuminen.  Jokaisella tulisi olla ainakin toisen asteen tutkinto.  Tältä osin Suomen tilastot ovat murheellista luettavaa.  Suomessa on 100 000 nuorta aikuista, joilla on vain peruskoulu suoritettuna.  He ajautuvat rikkinäisiin ja lyhyihin pätkätöihin.  Heihin kohdistetaan erilaisia työllistämiskursseja ja työharjoittelujaksoja, jotka harvoin johtavat pysyviin työsuhteisiin.

Yhden ammatin työpaikat ovat katoavaa kansanperinnettä?

Näin on sanonut tuoreeltaan työministeri Lauri Ihalainen.  Aika vahva kommentti ammattiyhdistysliikkeen veteraanilta, joka on ministeripostistaan käsin pystynyt luomaan laajemman valtakunnallisen perspektiivin aiheeseen.  Ihalaisen mukaan ihmiset pitää sada siirtymään työstä ja ammatista toiseen, ei työttömyyteen.  Edelleen hän jatkaa:  ”Muutos pitää tehdä turvallisemmaksi kuin paikalla pysyminen”.  Tällä sanonnalla Lauri haastaa vanhan J. Kotterin periaatteen muutoksen vastustamisesta.  Mielestäni Lauri on oikeassa!

Miten kehität itseäsi?  Mikä on työssä oppimisen ja kouluttautumisen ero?

Kuulun siihen ikäpolveen, jossa työnantajat tarjosivat usein liiankin kanssa koulutuksia ja kehitysohjelmia!  Tunnustan, että nyt  kaduttaa useiden vaihtoehtojen hylkääminen, mukamas arjen kiireiden vuoksi.  Uskon myös edelleen siihen, että kehittyminen nykyisessä työssä koostuu uusiin projekteihin tai tehtäviin osallistumisesta (epämukavuusalue), valmennuskursseista ja hyvistä tukijoista (esimiehet, coachit, mentorit).  Entä jos työnantajasi ei annakaan työssä oppimisen mahdollisuuksia, vaan paahdat aina samaa tehtävää, joskus YT-uhankin alla.
Jos kuitenkin kyseeseen tulee kokonaan uuden ammatillisen osaamisen kehittäminen, on tarjolla runsaasti aikuis- ja täydennyskoulutusvaihtoehtoja, joita myös valtion taholta tuetaan.

Vastuu on sinulla itselläsi!

Ota ohjat omiin käsiisi.  Jos työpaikallasi on kehityskeskusteluja, valmistaudu hyvin etukäteen ja mieti kehitysvaihtoehtojasi. Jos haluat esim. kehittää johtamis- ja esimiestaitojasi, tuo se aktiivisesti esiin. Jos et usko nykyisen työnantajasi tukevan kehitystäsi, hae kouluttautumisvaihtoehtoja itsenäisesti.  Kaikissa aikuiskoulutusta tarjoavissa yrityksissä ja oppilaitoksissa on neuvojia, jotka auttavat eteenpäin.